Jak ryba w wodzie - nauka pływania metodą Hallwick staruje

pzu2

Aktualizacja 12.03.2020 r

W związku z zaistniałą sytuacją w kraju i na świecie oraz zamknięciem Krytej Pływalni MOSiR w Oświęcimiu od 13.03.2020 r. - zajęcia na basenie zostają zawieszone do odwołania. O termnie kolejnych spotkań będziemy informować.

Aktualizacji 10.01.2020 r.

Nasze zajęcia na basenie metodą Hallwick dla 20 dzieci niepełenosprawnych i z zaburzeniami rozwoju z terenu powiatu oświęcimskiego cały czas trwają.

Uczestnicy coraz bardziej zadowoleni i już pytają czy jest szansa na kontynuację zajęć po zakończeniu projektu.

Uśmiech z twarzy uczestników nie znika. Dzieci z każdymi zajęciami oraz bardziej oswajają się z wodą, robią ogromne postępy. Pomaga im w tym zakupiony sprzęt (mata,koła hula hop, rybki i ringa do nurkowania). Rodzice doświadczają radosnej i spontaniczninej zabawy z dzieckiem, które na co dzień jest obarczone masą terapii i obowiązków.

Pojekt jest finansowany ze środków Fundacji PZU.

Zapraszamy do naszej Galerii zdjęć

Aktualizacja:11.12.2019 r.

W dniu 15.12.2019 r. zajęcia na Krytej Pływalni MOSIR w Oświęcimiu są odwołane.

Aktualizacja: 20.10.2019 r.

W dniu 27.10.2019 r. zajęcia na Krytej Pływalni MOSiR w Oświęcimiu są odwołane z powodu odbywających się w tym dniu zawodów pływackich.

Zapraszamy na kolejne zajęcia w dniu 3.11.2019 r.

Aktualizacja: 11.10.2019 r.

Drodzy Rodzice i Opiekunowie

Informujemy, że nie posiadamy już wolnych miejsc na zajęcia nauki pływania metodą Hallwick na Krytej Pływalni MOSiR w Oświęcimiu.

Uczestników zapraszamy na pierwsze zajęcia w niedzielę 13 października:

• grupa I   godz. 11:00
  • grupa II  godz. 11:45

Życzymy udanej zabawy i wielu sukcesów!

Październik zapowiada się wyśmienicie. Właśnie ruszają zapisy na kolejny cykl zajęć nauki pływania metodą Hallwick.  Zajęcia są prowadzone przez certyfikowanego instruktora w Krytej Pływalnii MOSiR w Oświęcimiu. Wszystko to możliwe dzięki sfinansowaniu ze środków Fundacji PZU.

Cykl obejmuje 30 bezpłatnych zajęć dla dzieci w wieku 3 - 10 lat i ich Rodziców/Opiekunów. Dzięki różnego rodzaju aktywnościom wodnym pociecha może nabyć nowych umiejętności, a Rodzic/Opiekun z przyjemnością towarzyszyć mu w drodze do sukcesu. Jednoczeście zajęcia mają wymiar terapeutyczny.

Na naukę pływania tą nowatorską metodą zapraszamy dzieci zamieszkałe na terenie powiatu oświęcimskiego i posiadające jeden z dokumentów:

• orzeczenia o niepełnosprawności,
  • orzeczenie o kształceniu specjalnym
  • opinię o wczesnym wspomaganiu rozwoju,
  • opinię z poradni psychologicznej
  • zaświadczenie lekarza ze wskazaniami do zajęć

Zgłoszenie można dokonać pod numerem telefonu: 799 931 268

Zajęcia startują 13 października w Krytej Pływalni MOSiR w Oświęcimiu przy ul. Chemików 2. Potrwają do maja 2020 r.

Ilość miejsc ogrniczona.

Serdecznie zapraszamy!

Organizator                                                               Partner Fundacja PZU

logo-footerlogo-fundacja_duze_podstawowe_poziomprawa_rgb