Jak ryba w wodzie - zajęcia na basenie metodą Hallwick

img_20200105_110942

Aktualizacja 12.03.2020 r.

W zawiązku z zaistniałą sytuacją w kraju i na świecie oraz zamknięciem Krytej Pływalni MOSiR w Oświęcimiu od dnia 13.03.2020 r. - zajecia na basenie zostają zawieszone do odwołania. O terminach kolejnych spotkań pływackich będziemy informować.

Nasze zajęcia na basenie metodą Hallwick dla 20 dzieci niepełenosprawnych i z zaburzeniami rozwoju z terenu powiatu oświęcimskiego cały czas trwają.

Uczestnicy coraz bardziej zadowoleni i już pytają czy jest szansa na kontynuację zajęć po zakończeniu projektu.

Uśmiech z twarzy uczestników nie znika. Dzieci z każdymi zajęciami coraz bardziej oswajają się z wodą, robią ogromne postępy. Pomaga im w tym zakupiony sprzęt (mata, koła hula hop, rybki i ringa do nurkowania). Rodzice doświadczają radosnej i spontaniczninej zabawy z dzieckiem, które na co dzień jest obarczone masą terapii i obowiązków.

Pojekt jest finansowany ze środków Fundacji PZU.

Zapraszamy do naszej Galerii zdjęć

Zajęcia pływackie zawieszone